Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Abdullah

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Arabisch

Betekenis Abdullah: De jongensnaam Abdullah is van Arabische oorsprong, met als betekenis "de dienaar van God".

Bekende naamdragers

Abdullah I van Jordanië (1882-1951) was Emir van Transjordanië van 1923 tot 1946, Koning van Transjordanië van 1946 tot 1949 en Koning van het Hasjemitische Koninkrijk Jordanië van 1949 tot zijn dood in 1951. Abdullah was een lijnrechte afstammeling van de profeet Mohammed. Abdullah wilde de joden uit Palestina verdrijven en Syrië veroveren, maar zijn leger was niet op gewassen tegen het leger van de nieuw uitgeroepen staat Israël.

Abdullah II van Jordanië (1962) is de huidige koning van het Hasjemitische Koninkrijk Jordanië. Abdullah behoort tot de stam van de Hasjemieten en is een afstammeling van de profeet Mohammed. Hij werd in 1999 koning na de dood van zijn vader. Abdullah is getrouwd met Koningin Rania al-Abdullah, die wordt geprezen om haar filantropische werk, maar wordt door religieuze moslims bekritiseerd voor haar westerse levensstijl. Abdullah is een fan van Star Trek: in 1995 speelde hij mee in een aflevering van Star Trek:Voyager.

Afgeleide namen: Abdoel, Abdoullah, Abdulaah, Abdullah

Geboortekaartjes met de naam Abdullah

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Abdullah. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Abdullah of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Abdullah kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Abdullah of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455