Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Abderrahmane

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Arabisch

Betekenis Abderrahmane: Abderrahmane is een Arabische naam met als betekenis "dienaar van de meest barmhartige".

Bekende naamdragers

Abderrahmane Hammad (1977) is een Algerijnse hoogspringer die negenmaal Algerijns kampioen en nam tweemaal deel aan de Olympische Spelen. In 1995 won Abderrahmane het onderdeel hoogspringen bij de Afrikaanse jeugdkampioenschappen. Een jaar later won hij het hoogspringen op de Pan-Arabische juniorenkampioenschappen. In 1997 werd Abderrahmane voor het eerst nationaal kampioen. In 2000 behaalde hij op de Olympische Spelen van Sydney een bronzen medaille met een sprong van 2,32.

Afgeleide namen: Abdelrahim, Abdelrahman, Abderahman, Abderrahiem, Abderahim, Abderrahman, Abdurrahman

Geboortekaartjes met de naam Abderrahmane

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Abderrahmane. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Abderrahmane of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Abderrahmane kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Abderrahmane of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Abderrahmane   03 Feb 2015
prachtigg

oussama   20 Feb 2011
is mooie naam ik zou die naam wel aan mijn zoon geven als ik jou was


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455