Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Aart

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Aart: Aart is afgeleid van Arnoud, met als betekenis "als een adelaar heersend".

Bekende naamdragers

Aart Vierhouten (1970) is een Nederlands wielrenner, die in 1996 prof werd. Aart reed bij de ploegen van Rabobank, Lotto, Skil-Shimanoploeg en P3-Transfer-Batavus. In 1993 won hij de Drielandenomloop en Internatie Reningelst. Daarna won Aart het Criterium van Aalsmeer (1998), Groningen-M√ľnster (2000), het Criterium van Maastricht (2004), de Noord-Nederland Tour (2006) en de Ronde van Zuid-Friesland (2008). Hij nam drie maal deel aan de Ronde van Frankrijk (1998, 2002 en 2004). Vanaf 2008 is Aart co-commentator bij NOS Radio Tour de France.

Afgeleide namen: Aard, Ard, Art, Arna, Arnout, Arnoud, Arnold

Geboortekaartjes met de naam Aart

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Aart. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Aart of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Aart kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Aart of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455