Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Aaron

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Aaron: Aaron of Aäron is een Hebreeuwse naam met als betekenis "de verlichte". In de Bijbel is Aaron de broer van Mozes.

Bekende naamdragers

Aaron Spelling (1923-2006) was een Joods Amerikaanse filmproducer. Aaron Spelling was een van de meest productieve producers ooit. Hij werkte mee aan bijna 200 producties zoals The Love Boat, Twin Peaks, Melrose Place en Hart to Hart. Aaron Spelling woonde in de grootste eengezinswoning van Californië.

Aaron Peirsol (1983) is een Amerikaanse zwemmer die gespecialiseerd is in de rugslag. In 2002 brak Aaron Peirsol het wereldrecord van de 100 m rugslag. Op de Olympische Spelen van Athene (2004) won hij twee gouden medailles.

Aaron Eckhart (1968) is een Amerikaanse acteur die in 1997 doorbrak met zijn rol in de film In the Company of Men. In 2005 werd hij genomineerd voor een Golden Globe voor Beste Acteur voor zijn rol in de film Thank You for Smooking.

Afgeleide namen: Aäron, Aron, Haroen, Arondine, Arondina

Geboortekaartjes met de naam Aaron

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Aaron. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Aaron of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Aaron kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Aaron of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

geen aaron   06 Aug 2012
wa een "kut" naam

aaron de best   16 May 2011
yeaaahhhh

febe de prez   16 Mar 2011
mijn broer noemt aaron cool he

aron   09 Dec 2010
ik ben aron en hou van chocomouse

Cynthia   03 Jun 2009
Mijn zoontje noemt Aäron en de naam was reeds lang vooraf gekozen door zijn grote broer. Het pas totaal met zijn stoere en toch ook zo lieve zachte karaktertje. Stoer omdat hij zo zijn eigen willetje heeft en zacht omdat hij zo een heerlijk knuffelbeertje is. Wij zien hem doodgraag.

Aaron Clarysse   02 Jan 2009
Ik ben uiteraard ook en Aaron maar de meeste noemen my toch met men achtrnaam Clarysse dus Wel grappig om te weten dat het betekent de verlichte

Mamma van Aaron   25 Nov 2008
Mijn zoontje heet Aaron en we krijgen hele leuke reacties.Ze vinden het een stoere naam en uiteraard vinden wij het zelf een hele mooie naam!Je hoort hem niet zoveel en dat vinden wij juist heel leuk

aaron   09 Sep 2008
aaron is mijn naam. ik hoor dat graag. leuke naam niet zoveel horende naam! en is tof!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455