Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Aaltje

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Nederlands

Betekenis Aaltje: Aaltje is een Nederlandse meisjesnaam, met als betekenis "de edele".

Bekende naamdragers

Aaltje Noordewier-Reddingius (1868-1949) was een klassiek sopraanzangeres. In 1888 debuteerde Aaltje als zangeres in Hoorn en trad ze in Utrecht op als soliste in het oratorium Paulus van Mendelssohn. Aaltje was een vaste gast in de jaarlijkse uitvoeringen van de Matthäus-Passion in het Amsterdamse Concertgebouw.

Aaltje Kraak is bekend als veroorzaakster van de brand in 1708 waarbij bijna de volledige stad Hardenberg afbrandde. Aaltje zou een kaars in haar bed hebben laten omvallen of een brandende olielamp te dicht bij het dak gehouden hebben. Bij de brand vielen gelukkig geen slachtoffers. Na een inzamelingsactie kreeg iedereen weer een eigen huis.

Afgeleide namen: Aal, Aalt, Aaltjen, Ale

Geboortekaartjes met de naam Aaltje

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Aaltje. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Aaltje of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Aaltje kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Aaltje of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

nee   31 Mar 2020
da's een vis


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455