Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Aafke

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Fries

Betekenis Aafke: Aafke is een Friese meisjesnaam, met als betekenis "fee" of "bovenaards wezen".

Bekende naamdragers

Aafke Bruining (1959) is een Nederlands actrice die woont en werkt in Vlaanderen. Aafke is te zien als Louise in de televisieserie Thuis.

Aafke Kelly (1948) is een Nederlandse kunstenaar. Aafke maakt schilderijen en tekeningen in pastel. Haar werk gaat vooral over muziek en de natuur. Elementen die vaak terugkomen in haar werken zijn weerspiegeling, herhaling, symmetrie en cirkelgang.

Afgeleide namen: Aaf, Aafje, Aafke, Aafkenlina, Aafkenline, Ave

Geboortekaartjes met de naam Aafke

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Aafke. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Aafke of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Aafke kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Aafke of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Aafke   01 May 2014
Of soms zeggen ze Aafke is gaaf. Klinkt goed! Groetjes aan alle Aafkes!

Aafke   13 Mar 2013
Ik vind het een heel bijzonder babynaam en komt gelukkig weinig voor. Een nadeel (of voordeel) is wel dat je naam altijd als eerste komt. Soms geven mensen minder leuke bijnamen zoals aapje of slaafke.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455