Babynaam.info: betekenis babynamen, bekende naamdragers en top-10

Betekenis noa

Babynaam:Noa

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Noa:Noa is een Hebreeuwse naam en betekent "beweging". Noa is mogelijk ook een verkorting van Noach dat "rust" betekent, dus het tegenovergestelde van Noa. Noach is de held an het zondvloedverhaal. Noach werd omwille van zijn rechtschapenheid gered van de zondvloed door het bouwen van een ark.

Naamdragers:Noa (1969) is de artiestennaam van de IsraŽlische zangeres Achinoam Nini. Noa is een van de bekendste IsraŽlische concertzangeressen. De muziek van Noa is geÔnspireerd door door zangers van de jaren 60 zoals Paul Simon, Leonard Cohen en Barbara Streisand. Ze trad op met heel wat bekende zangers en zangeressen waaronder Stevie Wonder, Sheryl Crow, Zucchero, Peter Maffay en Amine. Noa is vooral een orkestzangeres maar ze zong ook soundtracks voor films zoal Esemeralda, Goldeneye, Joan of Arc, Life is Beautiful en Babel. Noa probeert ook om via muziek de verstandhouding tussen de Joden en Palestijnen te verbeteren.

Noa Tishby (1977) is een actrice en zangeres die geboren is in IsraŽl maar leeft in de Verenigde Staten. Toen ze 16 jaar was rak ze door met haar rol in de film David. Haar album Noa was het eerste Engelstalige album van een IsraŽlische zangeres dat in de Verenigde Staten op nummer 1 stond van de hitparade. Ze acteerde in films zoals The Island, Crow Hunter en Fatwa.

Afgeleide namen:Noha, Noah, Noach

Geboortekaartjes met de naam Noa

Heb je nog een leuk geboortekaartje van een noa of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin2@babynaam.info. Alvast bedankt!

geboortekaartje noaReacties

Reacties in verband met de voornaam noa kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam noa of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Noa
Noa is gewoon een super naam. Als je zo heet dan moet je trots op jezelf zijn. Alleen het is niks voor jongens.

melani
ik vind diet niet kunnen!!!!

Noa
ik ben super blij met mijn naam !! want je hoort het niet vaak en zeker niet bij een meisje ! en ik ben altijd de enige in mijn klas met deze naam we hebben 2 lisa's en 2 samantha's maar er is maar 1 Noa!! Haha als ik geen Noa had geheten dan was het puck of zara geworden !

ria
Noa is een supernaam, voor een super kleindochter, en die heb ik !!!!!!!!!!!!!!!

Sabah
Ik ben Sabah. Halloootjes.

Noa
Noa is gewoon een super naam!! -xx- voor de mensen die noa heten

sylwia
ik vind Noa de mooiste naam voor meisje!!!!

Noa
Love mah nam

noa
noa is een hele mooie naam vindt ik

noa
ik vind noa een helemooien naam want ik heet ook zo ikn ken nog een noa maar dat is een jonge dus wie noa niet de naam noa niet mooi vindt is gek en moet naar zich zelf kijken

noa
ik heb zoon leuke naam vind je niet aleen dat rust klopt niet echt

Noa
Ik heet zelf Noa en ik vind het een hele mooie naam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

noa
ik haat noa

mama van Noa
Nog even meegeven dat de naam Noa in Japan aan meisjes wordt gegeven; daar betekent het mijn liefde("no" bezittelijkvoornaamwoord, "a" = liefde, affectie).


Meer reacties over noa

Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455