Babynaam.info: betekenis babynamen, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Stijn

Babynaam:Stijn

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Stijn:De voornaam Stijn is een verkorting van Augustijn, wat afgeleid is van het Latijnse woord augustus dat 'geheiligd' of 'eerwaardig' betekent. Vele Romeinse keizers gebruikte Augustus als bijnaam en vele keizerinnen noemde zich Augusta. Het gebruik van de voornaam Augustus werd populair in de vierde eeuw naar aanleiding van de kerkleraar Aurelius Augustinus. De voornaam Stijn kan ook afgeleid zijn van Stein, met als betekenis 'stenen wapen'.

Naamdragers:Stijn Coninx (1957) is een beroemde Vlaamse cineast. Stijn Coninx is door Koning Albert II verheven tot baron. Stijn Coninx is vooral bekend van zijn films zoals Daens, Koko Flanel en Licht.

Stijn Bex (1976) is sinds 2003 volksvertegenwoordiger van de Vlaamse partij Spirit. Stijn Bex komt als homoseksueel op voor de rechten van de homoseksuelen. Hij is ook voorstander van adoptie van kinderen door homokoppels.

Stijn Streuvels (1871-1969) is een bekende Vlaamse schrijver. Zijn echte naam is Frank Lauter. In 1899 verscheen zijn eerste verhalenbundel Lenteleven. Drie van zijn bekendste boeken werden verfilmd: Mira, De Vlasschaard en De Blije Dag.

Stijn Meuris (1964) is een Belgsiche muzikant en journalist. Stijn Meuris werd bekend als zanger van de groep Noorkaap. In 1990 won Noordkaap Humo's Rock Rally. Deze groep schreef enkele klassiekers zoals Ik Hou van U en Satelliet Suzy. Als journalist werkte Stijn Meuris voor het blad Bonanza van Woestijnvis.

Afgeleide namen:Stein, Stinus

Geboortekaartjes met de naam Stijn

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Stijn. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Stijn of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin2@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Stijn kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Stijn of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Stijn
Ze hebben een coole naam net zo als ik

mariet
stijn is de papa van mij

Zot
Ik vind Stijn een heel mooie naam! een van de mooiste jongensnamen!

Anoniem
Stijn Azijn

Opa en oma
Wij zijn 2 januari 2013 opa en oma geworden van Stijn! We vinden het een mooie, stoere jongensnaam.

MM
Supercoole naam stijn, mijn zoon heet ook zo!!! Wij zijn super trots op onze zoon.

moeder van een stijn
Mijn Stijn is een breinstein

stijn
Stijn houd van mindstorm

stijn
een superjongen die zijn naam eer aan doet, de allerliefste jongen /zoon van de hele wereld

stekke van hauwe
ik ben een stenen wapen

Papa & Mama
...en zijn broer Cas ook!...

Papa&Mama
Stijn onze Bink!!!

stijn
stijn coole naam man

stijn
het is altijd feSTIJN met stijn !!!!!!!


Meer reacties over Stijn

Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455