Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Lais

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Keltisch

Betekenis Las: Las is een Keltisch woord voor "stem". Andere mogelijke betekenissen voor Las zijn "leeuw" of "de vriendelijke".

Bekende naamdragers

Las is een Belgische folkgroep, die bestaat uit drie zangeressen uit Kalmthout: Jorunn Bauweraerts, Annelies Brosens en Nathalie Delcroix. Las is vooral bekend om haar samenzang. Ze werden in 1996 bekend na hun optreden op het folkfestival van Dranouter. In 1998 lanceerde ze hun debuut-cd. In 2008 won Las een Music Industry Awards in de categorie "World Music".

Afgeleide namen: Lais

Geboortekaartjes met de naam Las

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Las. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Las of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Las kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Las of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

las destrycker   18 Oct 2014
vroeger was de betekenins van mijn naam zwaan en nu weet ik het niet

Las   31 Mar 2011
leuke naam, want IK heet Las!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455